Rich Girl Face: Какво трябва да знаем за новата тенденция (и как да я постигнем)

През последните години все по-популярна става тенденцията "лице на богато момиче" – външен вид, който демонстрира финансовата обезпеченост и социалния статус на притежателката си. Как да постигнете този външен вид? В нашия материал ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете.

Какво е „лице на богато момиче“?

Концепцията за „лице на богато момиче“ се появи за първи път през 2019 г., когато известният пластичен хирург от Великобритания, Дирк Кремер, започна да забелязва увеличаване на пациентите, търсещи определени процедури. Целта на тези процедури е да подобрят външния вид на клиентите до стандартния идеал, така че лицето им да изглежда сякаш е ретуширано с помощта на Instagram филтри.

Желанието за съвършено лице с идеални пропорции бързо се превърна в нова тенденция в козметологията и пластичната хирургия. Жените вече не се опитват да скрият наличието на интервенции, а напротив, открито заявяват своето финансово състояние и статус чрез външния си вид.

Идеалното „лице на богато момиче“ включва:

  • Изразителни черти на лицето: Остри скули, подчертани челюсти и плътни устни.
  • Гладка и блестяща кожа: Здравословен тен без следи от акне и възрастови петна.
  • Минимален грим: Лицето е толкова съвършено, че не изисква тежък грим.

Козметични процедури за постигане на „лицето на богато момиче“

Инжекции с филъри с хиалуронова киселина

Филърите с хиалуронова киселина са сред най-популярните процедури. Те придават на лицето по-равномерен контур, премахват фините бръчки и гънки, и често се използват за увеличаване на устните, изостряне на челюстния ъгъл и изправяне на носа.

Химичен и лазерен пилинг

Тези процедури целят да придадат на тена здравословен блясък, да премахнат мъртвите кожни клетки и да заличат следите от акне и възрастови петна. Химичният пилинг използва силни разтвори, като процесът на възстановяване може да бъде дълъг, но резултатите са дълготрайни.

Премахване на бучките

Премахването на мастните бучки в централната част на бузите придава на лицето по-тънък и изразителен вид. Тази процедура може да елиминира нуждата от козметично контуриране в бъдеще, но изисква професионална грижа за предотвратяване на увисване на кожата с възрастта.

Нехирургичен лифтинг на лицето

Съществуват множество нехирургични методи за лифтинг на лицето. Тези процедури стимулират производството на колаген и подпомагат естественото обновяване на кожата, придавайки й по-стегнат и младежки вид.

Както може би се досещате, „лицето на богато момиче“ не е евтино удоволствие. Популярните филъри като струват около 300 лева за 1 ml, а ефектът трябва да се подновява на всеки шест до дванадесет месеца.

Тенденцията за „лице на богато момиче“ представлява нов начин за демонстриране на богатство и статус чрез козметични процедури. С подходящите интервенции и грижи, всяка жена може да постигне външен вид, който не само привлича внимание, но и открито заявява нейния успех и социално положение. Ако сте готови да инвестирате в своя външен вид, тези процедури ще ви помогнат да постигнете идеала на съвършеното лице.

Въпреки всичко държим да добавим, че преди всичко е важно да се чувствате добре в своята кожа и не е необходимо да робувате на тенденции и процедури, за да постигнете това.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти