Принцеса Даяна го обожаваше: Стилът Old money и как да го постигнем днес

Old Money Style е модна тенденция, която се характеризира със своята изтънченост, елегантност и класическа привлекателност. Този стил черпи вдъхновение от богатите и аристократични семейства от миналото, които са поддържали традиционни ценности и са инвестирали сериозно в своя външен вид. Днес Old Money Style преживява възраждане, тъй като хората търсят комфорт и автентичност в свят, който често се чувства претрупан с бързи модни тенденции.

Old Money Style може да бъде проследен назад до викторианската епоха, когато богатството и социалният статус са били очевидни във всичко - от облеклото до интериора на дома. Акцентът беше върху качеството, а не върху количеството, като материи като кашмир, коприна и сатен бяха предпочитани пред синтетиката. Влиянието на Old Money Style продължи през Едуардианската епоха и след това, като се запази благодарение на влиятелни фигури принцеса Даяна, херцогинята на Уиндзор и Джаки Кенеди.


Някои ключови характеристики на Old Money Style включват:

Класически силуети: Облеклата в този стил обикновено имат изчистени линии и вечни дизайни, като палта с двуредно закопчаване, костюми с жилетки и рокли тип шелф.

Висококачествени материали: Материи като вълна, коприна, лен и кашмир са често срещани в Old Money Style, тъй като те излъчват лукс и издръжливост.

Неутрални цветове: Традиционните нюанси като бяло, черно, бежово, кафяво и тъмносиньо преобладават в Old Money Style, създавайки усещане за изтънченост и класа.

Подходящи аксесоари: Аксесоарите допълват цялостния външен вид, като шапки, вратовръзки, ръкавици и чанти добавят нотка изисканост към тоалета.

Защо Old Money Style е популярен през 2024 г.?
Има няколко причини, поради които Old Money Style става все по-популярен през 2024 г.:

Комфорт и издръжливост: В днешния бързо променящ се свят хората ценят облеклото, което е едновременно удобно и трайно. Old Money Style отговаря на тези изисквания, тъй като подчертава качеството над количеството и насърчава инвестирането в парчета, които ще издържат изпитанието на времето.

Автентичност и индивидуалност: Докато бързата мода насърчава консуматорството, Old Money Style насърчава уникалния личен стил. Като избират класически дизайни и висококачествени материали, хората могат да създадат външен вид, който отразява тяхната индивидуалност и ценности.

Носталгия и традиция: В свят, който понякога изглежда обсебен от новото и непознатото, много хора намират утеха в завръщането към корените. Old Money Style предлага връзка с миналото, напомняйки ни за време, когато нещата са били направени да издържат, а не просто да бъдат изхвърлени.

Как да постигнете Old Money Style
За да постигнете Old Money Style, помислете за следните съвети:

Инвестирайте в качествени части: Въпреки че може да струва повече първоначално, купуването на дрехи от висококачествени материали ще ви служи добре в дългосрочен план. Потърсете естествени тъкани като вълна, коприна и лен, които ще изглеждат по-добре с възрастта.

8 неща, които трябва да имаш в летния си гардероб

Придържайте се към класическите силуети: Когато пазарувате, съсредоточете се върху дизайни, които никога не излизат от мода, като палта с двуредно закопчаване, костюми с жилетки и рокли тип шелф. Тези стилове ще ви помогнат да постигнете вечна елегантност.

Изберете неутрални цветове: За да създадете универсален гардероб, който може лесно да се комбинира, придържайте се към класически цветове като бяло, черно, бежово, кафяво и тъмносиньо.

Добавете подходящи аксесоари: Допълнете вашия Old Money Style тоалет с аксесоари като шапка, вратовръзка, ръкавици или чанта, за да добавите нотка изтънченост.

Бъдете уверени: Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато се опитвате да постигнете Old Money Style, е да бъдете уверени в избора си. Тази модна тенденция е свързана с класа и изтънченост, така че носете дрехите си с гордост и самочувствие.

Old Money Style е модна тенденция, която се завръща с пълна сила през 2024 г., тъй като хората търсят комфорт, автентичност и индивидуалност в облеклото си. Чрез инвестиране в качествени части, придържане към класически силуети, избор на неутрални цветове и добавяне на подходящи аксесоари, можете да постигнете този вечно елегантен външен вид. Така че, ако искате да се откроите от тълпата, помислете дали да не възприемете Old Money Style.

Вижте вдъхновенията в галерията ни!

Old money: Семплият стил на богатите

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол