През 2025 сме секси, ръководени от класиката: Черно, бяло и жълто в акцент (СНИМКИ)

Седмицата на модата в Ню Йорк за пролет/лято 2025 г. беше свидетел на триумфалното завръщане на емблематичния стил на Каролина Ерера, преосмислен и вдъхнат с живот от творческия директор Уес Гордън. Колекцията, която демонстрира перфектна смесица от класически елементи и съвременни тенденции, очарова публиката и потвърди статуса на марката като основен играч в света на луксозната мода. Разглеждаме ключовите акценти от шоуто, включително използването на наситено жълто и полка точки, разнообразния избор на цветове и текстури и майсторското изпълнение на детайлите, които ни вдъхновяват за есенно-зимния ни гардероб.

Наситено жълто и полка точки: Определящите характеристики на колекцията

От самото начало стана ясно, че наситеното жълто и полка точките са централните теми на колекцията. Тези два елемента не само определят ДНК-то на марката от 80-те години на миналия век, но също така имат лична история с Уес Гордън, който си спомня как майка му е носила тези щампи през 70-те години. Гордън умело включва тези мотиви в различни тоалети, създавайки усещане за носталгия, като същевременно поддържаше модерен външен вид.

Черно-бялата гама: Основата

Преди да въведе живите цветове и смели шарки, Гордън започна ревюто с дузина монохромни визии в черно и бяло. Всяка следваща визия е по-сложна от предишната, демонстрирайки майсторството на дизайна и вниманието към детайла. Сред акцентите са обемни рози от органза, комбинирани с прозрачни поли, богато бродирани с цветя и подходящи мъниста; драпирани рокли и дълги сака с контрастни флорални апликации (и остри токчета); широки ризи, показващи малки бели шорти и други сложни детайли.

Появата на грах: Добавяне на цвят и текстура

С напредването на шоуто Гордън постепенно въведе граховия цвят в колекцията, добавяйки жизненост и текстура към монохромната гама. Грахът се появи върху мини и макси рокли, плетени на една кука, рокли-бюстиета, блузи с нежни рамена и сака, украсени с рози, направени сякаш от хиляди розови листенца. Този деликатен подход към въвеждането на цвят и модел гарантира, че колекцията остава вярна на наследството на марката, като същевременно предлага свежо и съвременно усещане, което ни носи свежо вдъхновение.

Разнообразен цветови спектър: Розово, пепит и алено

Гордън постепенно разшири цветовата палитра, включваща ярко розово, пепит и алено. Тези цветове бяха представени чрез шифонни рокли, трансформирани в подобни, но яркожълти, което демонстрира способността на дизайнера да работи с контрасти и да създава визуален интерес. Един от най-запомнящите се моменти от ревюто беше вечерната рокля с многопластова шифонена пола, която беше едновременно елегантна и дръзка.

Наситено жълто: Универсалният цвят, който допълва черното и стои сам

Жълтото зае централно място в колекцията, появявайки се както като допълнение към други цветове, така и като самостоятелен елемент. Наситеният нюанс на жълтото, подобен на неговите производни, беше включен в бели сака под формата на апликации и имаше собствена роля в отделни тоалети, като например вечерна рокля с многопластова шифонена пола. Използването на този универсален цвят демонстрира гъвкавостта на колекцията и способността й да се адаптира към различни стилове и поводи.

Колекцията пролет/лято 2025 г. на Нюйоркската седмица на модата на Каролина Ерера, ръководена от Уес Гордън, успешно съживи класическите елементи на марката, като същевременно ги модернизира за съвременната жена. Чрез внимателното използване на наситено жълто, полка точки, разнообразие от цветове и майсторска изработка, Гордън създаде колекция, която почита наследството на Каролина Ерера, като същевременно проправя пътя за едно вълнуващо бъдеще. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти