Кажи “Чао!” на акнето с тези пет доказани съставки

Акнето, този “верен приятел”, който познаваш още от младежките си години, но който просто отказва да се раздели с теб. Каквото и да правиш, той винаги се появява, за да напомни за себе си. Ако вече отдавна си минала пубертета, но досадните пъпки са все още по лицето и тялото ти, не се отчайвай. Милиони хора са в твоето положение и се опитват да се преборят с този проблем. Именно заради това, козметичната индустрия е разработила безброй продукти за борба с акнето. 

Малко е трудно да отсеем истински ефективните продукти сред цялото това море от цветни опаковки и гръмни обещания за премахване на пъпките само за седмица или дори за ден. Ако искаме да елиминираме проблема максимално бързо, добре e да направим малко проучване и да обърнем внимание не на цялостния продукт, а на активните му състaвки и тяхната концентрация в него. Не избирайте някой крем или измивен гел просто защото ви харесва опаковката или миризмата му - не това ще се справи с акнето ви. 

Преди да предприемете каквито и да е стъпки при третирането на акнето, е добре да знаете няколко важни неща:

Имайте реалистична представа за ефектите и не очаквайте магически резултати за няколко дена. Кожата прави един пълен цикъл на обновяване за период от 28 до 42 дена, което означава, че няма как да се радвате на напълно чиста кожа преди този период да е минал. Това обаче не означава, че състоянието на кожата ви не може да се подобри драстично при адекватна и правилна грижа. 

В стремежа си да се разделите по-бързо с акнето, не прекалявайте с активните съставки. Внимателно четете указанията за употреба на опаковките, проучете как продуктите взаимодействат един с друг и непременно хидратирайте кожата си. Съставките за третиране на акне имат качеството да изсушават епидермиса и при недостатъчна хидратация, състоянието на кожата ви само ще се влоши още повече. 

Ако имате по-упорито акне, което покрива по-големи части от кожата ви - посетете дерматолог. Често акнето не е просто козметичен проблем, а може да е индикация за сериозни хормонални нарушения. Затова е добре да се консултирате със специалист. 

В галерията може да видите кои са най-ефективните съставки за справяне с акнето:

Петте най-добри съставки срещу акне

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол