Ода за Джаки Кенеди-Онасис: Пролетната колекция на Gucci разкрива тайните ѝ (СНИМКИ)

В момента, в който творческият директор на Gucci, Сабато Де Сарно, публикува снимка на Джаки Кенеди Онасис на страницата си в Instagram три дни преди шоуто за пролетта на 2025 г. в Милано, ние от Edna.bg наострихме уши и очи. Кадрите показват вечната икона на стила, която носи характерните си големи слънчеви очила върху шал, а яката на тренчкота й е вдигната, за да предпази косата и врата й.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabato De Sarno (@sabatods)

Знаем, че бившата Първа дама се свързва завинаги с марката, след като използва своята чанта Gucci – творение от 1961 г., преди това наречено G1244 – за да я предпази от папараците, къмпингуващи пред дома й в Горен Ийст Сайд. Но това, което не знаехме, е, че Де Сарно скоро ще отвори въображението ни за това как Джаки Кенеди Онасис е синоним на много от кодовете на Gucci.

джаки кенеди
Снимка: Getty Images

Разбира се, имаше повторения на чантата Jackie (която е била носена на ръцете на всички днешни знаменитости от Хари Стайлс до Риана). Някои запазиха елегантния си кожен външен вид, докато други бяха направени в изключително бляскава текстура на влечуги. Но след това дойдоха слънчевите очила с очи на буболечки: някои в черно, други в червено. (Дакота Джонсън и Дейзи Едгар Джоунс носеха чифтове от тях, докато седяха на първия ред).

дакота
Снимка: Getty Images

Подобно на изображението, публикувано от Де Сарно, много стилове нюанси бяха носени върху плътно увити забрадки, които варираха от ярко оцветени до монохромни флорални щампи. И е ясно, че Де Сарно се забавлява малко с връхните дрехи. Имаше червена горна част, която се спускаше до пода, оборудвана с два големи джоба от всяка страна и голяма, повдигната яка, в случай че е необходим инкогнито момент. Но ако ходът е паун, какво ще кажете за брокатеното неоново-жълто палто?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabato De Sarno (@sabatods)

Извън споменатото изображение, творческият директор взима дамските ръкавици, които Онасис често е носила, и ги превръща в кожени ръкавици за шофиране. А класическият бамбуков мотив на Gucci? Той го превърна в колиета и гривни, напомнящи нейната емайлирана гривна Schlumberger. 

Цялата колекция на Де Сарно е ода за стила на Джаки Кенеди, а ние естествено взимаме модни вдъхновения от най-добрите!

Ода за Джаки Кенеди-Онасис: Пролетната колекция на Gucci разкрива тайните ѝ (СНИМКИ)

Блясък и стил

Мода и козметика

Ода за Джаки Кенеди-Онасис: Пролетната колекция на Gucci разкрива тайните ѝ (СНИМКИ)

В момента, в който творческият директор на Gucci, Сабато Де Сарно, публикува снимка на Джаки Кене...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти