Създадено за

Не просто защитена от слънцето, а мека и красива кожа през лятото

Не просто защитена от слънцето, а мека и красива кожа през лятото
Снимка: NIVEA

Лятото е сезонът на слънчевите лъчи, плажовете и приятните разходки на открито. Въпреки великолепието и жизнеността на летните месеци, слънцето крие рискове за кожата. Това не е нещо ново, ще кажете вие. Прави сте, но въпреки това няма да се уморим да напомняме колко важна е слънцезащитната грижа.

В миналото основният фокус на слънцезащитните кремове и лосиони беше просто да ограничат вредното влияние на UV лъчите. Днес обаче, съвременните продукти предлагат много повече – дълбока подхранваща и хидратираща грижа за кожата.

Никога не подценявайте слънцезащитата

Излагането на слънце без адекватна защита може да доведе до редица проблеми за кожата, включително слънчеви изгаряния, преждевременно стареене и дори рак на кожата. 

Не си мислете, че това е проблем само за онези, които прекарват часове на плажа. Дори когато сте на разходка в парка, пазарувате на открито или просто се наслаждавате на обяд в градината на любимо заведение, кожата ви е изложена на вредни UV лъчи.

Снимка: iStock/Getty Images

Слънчевите изгаряния са само едната част на проблема. Продължителното излагане на слънце ускорява процеса на стареене на кожата, като причинява появата на бръчки, пигментни петна и загуба на еластичност. Всички ние искаме да изглеждаме млади и свежи, нали? Правилната слънцезащита е ключът към запазване на младостта и здравето на кожата.

Не забравяйте и факта, че слънцето не е единственият враг. Летният вятър може да изсуши кожата и да я направи чувствителна и податлива на раздразнения. Именно затова съвременните слънцезащитни продукти, които комбинират защита и хидратация, са истинско спасение. Те не само предпазват от вредните лъчи, но и поддържат кожата мека, гладка и добре хидратирана.

Разликата между различните SPF

При по-високите SPF нивото на защита е по-голямо и предпазва кожата за по-дълго време. Например, SPF 50 трябва да се нанася поне веднъж на ден, освен ако не се влиза във вода – тогава трябва да се нанася повторно след всяко мокрене.

Снимка: NIVEA

SPF 30 е добре да бъде прилаган поне два пъти на ден, а кремовете с по-нисък SPF е препоръчително да се нанасят значително по-често.

Ако планирате да прекарате целия ден на плажа или в планината, SPF 50+ е вашият най-добър избор. За ежедневни дейности като разходка в парка или кратко пазаруване на открито, SPF 20 или 30 ще ви осигурят надеждна защита.

Интересен факт: Малко хора знаят, че NIVEA е първият бранд, който създава слънцезащитен продукт и въвежда измервателната скала SPF, която днес се използва от всички марки. Това не само показва иновативния подход на марката, но и подчертава тяхната ангажираност към здравето и красотата на кожата.

Серията Sun Protect & Moisture на NIVEA

Снимка: NIVEA

През това лято нека свежата и мека кожа бъде ваш основен приоритет. Серията Sun Protect & Moisture на NIVEA предлага продукти, които не само защитават кожата от вредните UV лъчи, но и я поддържат хидратирана и подхранена.

Серията включва лосиони и спрейове със SPF от 50+, 30 и 20. Техните предимства са:

Надеждна защита: Незабавна защита срещу UVA и UVB лъчи, слънчеви изгаряния и преждевременно стареене на кожата. Формулата е три пъти по-дълготрайно водоустойчива в сравнение с обикновените водоустойчиви продукти;

Хидратация: Подпомагат защитата на кожата отвътре с антиоксиданта витамин Е, като поддържат кожата хидратирана за 48 часа;

Устойчивост: Формулата опазва океана, тъй като е без UV филтри Октиноксат, Оксибензон, Октокрилен и без микропластмаса. 77% биоразградима формула и 50% рециклирана пластмасова туба и капачка.

Снимка: NIVEA

Двойните ползи на продуктите

Продуктите от серията Sun Protect & Moisture на NIVEA съчетават слънцезащита и хидратация, което ги прави идеални за ежедневна употреба през лятото. 

Представете си кожата си като изящен плат, който трябва да бъде защитен и поддържан. Широкоспектърният SPF действа като невидим щит, блокиращ вредните UVA и UVB лъчи, които могат да причинят изгаряния и преждевременно стареене. Витамин Е е вашият супергерой антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и подпомага регенерацията на кожата, докато глицеринът работи като неуморим хидратант, който задържа влагата и прави кожата мека и гладка.

Снимка: NIVEA

Редовната употреба на продуктите от серията Sun Protect & Moisture гарантира, че кожата ви ще остане здрава и красива, независимо от интензивността на слънцето. Те са лесни за нанасяне, абсорбират се бързо и не оставят мазни следи, което ги прави перфектни за динамичното ежедневие. Освен това, формулите са дерматологично тествани и подходящи за всички типове кожа.

Серията Sun Protect & Moisture на NIVEA е повече от просто слънцезащита. Тя е обещание за здраве и красота, съчетано в един продукт. Така че, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи и създавате незабравими спомени, можете да бъдете спокойни, че кожата ви получава най-доброто. 

Нека това лято бъде изпълнено с радост, увереност и безгрижие, благодарение на NIVEA!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол