Боядисвате ли се? Фризьорът ви не иска да правите тези неща с косата си

Вероятно се чувствате като истинска кино звезда, след като напуснете салона на любимия си фризьор с нов цвят в косите си и освежаваща подстрижка. Но всичко това се заличава още след първото миене на косата. Оказва се, че причината косата ни да не изглежда като на любимия ни стилист, е в множество практики, които правим по грешния начин. 

Излагате косата си на високи температури

Тук става въпрос за маши, преси, сешоари и прочее уреди, които използваме. Според стилиста Лоран Сен-Крок е от изключителна важност температурите да не надвишават 150 градуса и винаги да използваме термозащита. Дори и само като сушим косата си след миене.

Миете косата си твърде често

Тук балансът е наистина труден и индивидуален. Трябва да видите каква честота на миенето не предизвиква раздразнение на скалпа, прекалено омазняване и не пречи (отмива) все пак на цвета. Лоран Сен-Крок дори съветва едно от измиването с шампоан с измиване направо с балсам. Причината е, че подобно на праховете за пране, и шампоаните отмиват цвета от косата. 

Тенденции за есен 2024г., които ще направят косата ви неустоима

Решите косата си твърде често...

... и агресивно. Една от честите грешки на жените, които боядисват косите си е, че се решат твърде често и енергично, след като косата им е била боядисвана. Косата е чувствителна в дните след процедурата и е редно да бъде щадена. 

Използвате пресата твърде често

Дори и да ползвате термозащита, пресата не ви е добър приятел. След боядисването тя е особено чувствителна. Ако все пак непосредствено след боядисването й ви се налага да я оформите, по-добре използвайте кръгла четка и сешоар. В противен случай рискувате да се накъса по начин, по който единствено ножицата би помогнала по-късно. 

Използвате евтин шампоан

Не трябва да се дава цяло състояние за шампоан и балсам, но все пак избягайте най-евтините продукти. Все пак навярно сте дали немалка сума за боядисване, инвестирайте в подходящ шампоан и балсам за косата си. Правилото за продукти без сулфати важи и тук, но потърсете и препарат, който да предпазва цвета.  

Прочетете още: 

Боядисвате ли се? Фризьорът ви не иска да правите тези неща с косата си
Мода и козметика

Боядисвате ли се? Фризьорът ви не иска да правите тези неща с косата си

Вероятно се чувствате като истинска кино звезда, след като напуснете салона на любимия си фризьор...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти