Не го правете: Козметолог посочи най-вредните навици за кожата ни

Козметологът и основател на Nadin Cosmetology Clinic, Надин Парк, предупреждава хората да избягват честото стискане на пъпки, тъй като това може да причини повече вреда, отколкото полза за кожата им. Този обичаен навик може да доведе до инфекция, белези и дори старчески петна поради увреждане на кръвоносните съдове. Вместо това Парк предлага използването на фармацевтични или противовъзпалителни лекарства, лепенки, съдържащи антисептици, или подходяща грижа за кожата и външна терапия за справяне с възпаленията.

Тези 8 храни ще подсилят вашите кожа, коса и нокти

Освен това Парк идентифицира няколко други лоши навика в грижата за кожата, които могат да доведат до преждевременно стареене и увреждане. Честата употреба на ексфолианти и пилинги може да бъде вредна, особено за суха или тънка кожа, което води до допълнително дразнене и дерматологични проблеми. Използването на сапун за лице също трябва да се сведе до минимум, тъй като той премахва естествените масла на кожата и нарушава нейния баланс на полезни бактерии, което води до дразнене и дерматоза.

5-те тайни на хората с перфектна кожа

За да поддържате здрава и младежка кожа, Парк съветва да ограничите консумацията на млечни и сладки продукти, тъй като те допринасят за загубата на еластичност и увеличаването на производството на мазнини върху кожата. И накрая, тя подчертава значението на наблюдението на телесното тегло, тъй като излишните килограми не само състаряват външния вид, но и създават рискове за здравето. Като се откажем от тези вредни навици и възприемем по-здравословни практики, можем да помогнем на кожата ни да остане красива и безупречна.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти