Не е само Дяволът! И първата жена на Луната ще носи Prada

Prada и Axiom Space представиха скафандърът, който ще бъде носен от първата жена, която ще стъпи на Луната. Това вероятно ще се случи в началото на септември 2026 г., за когато е планирана мисията на НАСА Artemis III.

Работата по дизайнерския скафандър е съвместна, като всяка компания е поела по равна част, отговаряща на съотвения и профил. "Ние сме пионери в нова ера в изследванията на Космоса. А сега за първи път използваме за първи път опита и на друга индустрия, за да създадем най-доброто решение", коментира Ръсел Ралстън, вицепрезидент на Axiom Space, цитиран от Vogue.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

На изображенията, разпространени от двете компании, не се вижда логото на Prada, но на скафандъра има отличителни червени линии в разпознаваемия за бранда нюанс. 

Според съвместното изявление на двете компании сътрудничеството им е фокусирано върху дизайна на външния слой на специалния костюм. Така в едно се сливат креативност и инжинерство за един скафандър от ново поколение. Костюмът ще позволи на астронавтите да се чувстват комфортно на екстремните температури на южния полус на Луната например. В него те ще са в безопасност за поне 8 часа космически разходки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Prada се включва и с друга много важна задача - предлагат иновативни методи и технологии при ушиването на костюма. Така стават възможни добрият дизайн и инженерната функционалност. 

Към момента последният човек, стъпил на Луната е американският астронавт Юджийн Сърнън. Това се случва през 1972 г. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти