Модна революция: Защо всички носят шапки тази година?

Тази година модният свят е обсебен от един аксесоар, който надминава всички очаквания – впечатляващата шапка. Когато Аня Тейлър-Джой стъпи на червения килим на филмовия фестивал в Кан с Lе Chapeau Bomba на Jacquemus – гигантска шапка от рафия, това бе мигът, който затвърди тенденцията. Станаха напълно ясни две неща: шапката е новото изразно средство в арсенала на модните дизайнери и тази година ще бъде посветена на смелите и екстравагантни модели.

На модните подиуми за есен/зима 2024, Chanel и Prada също приеха впечатляващата шапка като новото нормално. Вече не става въпрос само за практичен аксесоар, а за символ на индивидуалност и стил. Спомнете си за Сара Джесика Паркър, която носеше огромна шапка на Maryam Keyhani на снимачната площадка на "And Just Like That...", или Маргарет Куоли с морския си вид на Chanel в Кан. Тези шапки не просто запълват пространство – те изразяват увереност и стил още преди да сте се приближили до човека, който ги носи.

Каква шапка да изберем според формата на лицето

Тенденцията не спира до тук. Дизайнерът Джоузеф Алтузара от Altuzarra представи своята колекция за есен 2024 с шапки, които приличат на малки кутии. Тези модели не са само аксесоари – те създават цялостните характер и визия.

"Искахме да придадем специфичен характер", обяснява Алтузара, подчертавайки удоволствието от създаването на този визуален ефект. Шапките на марката вече са хит, дори и без да се предвижда масова продажба.

Зимна шапка: формата на лицето е важна

Шапкарят Джиджи Бурис О'Хара, която управлява своята марка Gigi Burris от 2012 г., също е забелязала нарастващото търсене на нестандартни шапки. Макар че първият ѝ магазин отвори едва миналата година, Бурис отбеляза как хората все повече се обръщат към експресивните и уникални шапки. Създателката на съдържание Сара Кампосарконе например се насочва към по-екстравагантни модели, като тези на марката Potion23, известна с причудливите си вещерски шапки.

"Усещам нуждата да нося по-смели шапки, които да се съчетават с екстравагантния ми стил," споделя тя.

 

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти