Как да се преборим с пъпките по лицето

Малко е нужно, за да се радваме на здрава, красива и чиста кожа – правилно хранене, добро почистване на лицето и мъничко хитринки как да се справим с пъпчиците.

Какви са тайните на чистата и сияйна кожа – ни разказва новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com:

Храненето

Истината е, че никакви козметични и фармацевтични средства не биха могли да се справят с акнето, ако не се обърне внимание на храната, която се консумира.

8 съвета за мода и козметика, които трябва да знае всяка жена

Хранителният режим за красива, чиста и здрава кожа не е никак труден и е много добро средство в борбата с нежеланите пъпчици. А причината за тях, колкото и да е изненадващо за някои, се крие не само във външната среда, но често е свързана с общото състояние на организма ни.

Затова е добре да похапваме повече храни богати на фрибри, витамини A, E и E6, протеини, селен, цинк и хром, много плодове и зеленчуци.

И да избягваме големи количества мазни храни, много сол, фъстъци и други ядки, захар, червено месо и алкохол.

10 хитри и малко странни трика, които всеки трябва да знае

Снимка: Thinkstock

"Да" и "не" за кожата

Разбира се, състоянието на кожата ни все пак се влияе и от външната среда. Ето защо е изключително важно да я почистваме добре, независимо дали носим грим, или пък не.

Лягането с грим преди сън и чопленето на пъпчиците пък никак не е препоръчително.

Полезно и важно: как да почистваме четките за грим

Домашни методи за премахване на пъпчици

И накрая - разбира се, на всеки се случва понякога някоя пъпка да се покаже. Чувството нито е най-приятното, но пък и не е най-драматичното нещо на света, нали? Но има някои изпитани във времето методи за справяне със ситуацията, а именно:

За болезнени пъпчици използвайте кубче лед

Ледът предоставя незабавно облекчение от пъпките. Вземете кубче лед и го увийте в мека и чиста кърпа. След това го поставете върху пъпката и го оставете да действа няколко минути. Компресите с лед предоставят бързо и облекчаващо действие от пъпките.

Снимка: Thinkstock

За дразнещата пъпка – малко паста за зъби

Ако ми се появи самостоятелно пъпчица, която знаете – вади очите ви в огледалото, използвам паста за зъби. Нанесете мъничко паста за зъби – бяла, а не такава на база гел. върху пъпката и преспете така. На следващата сутрин сами ще забележите чудесния резултат. Малката магия с пастата за зъби, е че тя има антибактериални свойства, които играят жизненоважна роля в елиминирането на причиняващите пъпки бактерии.

Трите тайни на красивата коса

За по-сериозни възпаления – кора от банан

Похапвайте банани, но и не само. Кората на този плод е много ефикасна за раздразнената кожа, защото съдържа мощния антиоксидант лутеин, който помага за намаляването на възпалението и позволява растежа на здрави клетки. Обелете банана; след това натъркайте лицето си с кората с кръгообразно движение, което ще облекчи зачервяването и болката, причинени от акнето. Когато натъркате цялото си лице с кората, оставете го така за 30 минути и след това го измийте.

Снимка: Thinkstock

А как да прикриете пъпка с грим и още полезни трикове – вижте във видеото горе

Кокетна прическа за 3 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти