Капри панталони: Одри Хепбърн ги направи модерни, това лято те се завръщат

Първо се завърнаха дънките с ниска талия, а след това и панталоните карго. Сега най-новата тенденция, която навлиза в модата това лято (въпреки че изобщо не съществува от вчера), са капри панталоните - вталените долнища със средна дължина, които създават също толкова полярни мнения, колкото и техните завръщащи се предшественици.

►Модният дух на столицата: Идеи за стилни визии от жените на София

6 цвята обувки, които да съчетаете с бяло облекло

Това модно развитие започна още през септември, когато модни дизайнери показаха безброй капри панталони в своите колекции за пролет/лято 2024 г. Тори Бърч, например, представи капри панталони в по-свободни силуети, съчетани с потници и вталени блейзъри, докато Каролина Ерера показа монохромен костюм с капри долнища. Във Ferragamo дизайнерът Максимилиан Дейвис възприе подхода към спортното облекло, съчетавайки черни капри панталони с изрязано бомбър яке с цип. 

Въпреки че този стил може да е главен герой за лятото на 2024 г., капри панталоните имат дългогодишна история в поп културата. Дизайнът на стила често се приписва на немската дизайнерка Соня де Ленарт, която включва панталоните в колекция, кръстена на острова, където семейството ѝ е почивало.

►Принцеса Даяна го обожаваше: Стилът Old money и как да го постигнем днес

Не кой да е, а актрисата Одри Хепбърн популяризира стила с промоционална снимка на филма "Сабрина" , където тя носи създаден специално за нея черен комплект от горнище и долнище на Givenchy, който включва чифт капри панталони. Оттогава връзката на Хепбърн с капри панталоните се превърна в емблематична модна комбинация, но други знаменитости също направиха стила своя запазена марка. Жаклин Кенеди Онасис, например, често носеше капри панталони на почивка, придавайки на стила контекст на лежерно, курортно облекло, което се споменава и днес. И все пак началото на 2000-те даде нов прочит на стила с деним, карго и спортни версии, които пренесоха капри панталоните в по-небрежна обстановка. 

Днешното възраждане на капри панталоните взема бележки от стила на Хепбърн с минималистични повторения, които са лесни за носене и гъвкави.

Ако искате да се потопите в тенденцията на капри панталоните това лято, разгледайте някои от предложенията ни по-долу:

Като Одри Хепбърн: Как да носиш капри панталони това лято

Прочетете също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти