Какво е вещерска брадичка и как да се отървем от нея

Ако си мислите, че „вещерската“ брадичка е елемент от визия за Хелоуин, трябва да ви разочароваме, защото не е така. За съжаление, този мистериозен термин крие съвсем реален проблем във външния вид.

Какво е брадичката на вещица?

Този тип брадичка е удължена напред и е извита. Това се случва, когато меките тъкани висят от долната челюст и при определени изражения на лицето се изтеглят напред. Причините за появата на този проблем могат да бъдат различни. Най-често са свързаните с възрастта промени в меките тъкани по контура на долната челюст. Хипертонусът на мускула на брадичката може да доведе до изтегляне напред, което е доста често срещан проблем. В някои случаи се наблюдава изглаждане на костните структури на долната челюст, а също така може да е индивидуална характеристика на човека.

Как да предотвратим появата на вещерска брадичка?

Появата на вещерска брадичка може да бъде предотвратена до известна степен чрез контролиране на изражението на лицето. Пациентите трябва да избягват напрягането на мускулите на брадичката, което изисква съзнателно усилие за контрол на емоциите. Това, разбира се, е трудно, но възможно. Ако този тип брадичка вече се е появила, корекцията е възможна само с помощта на медицински специалист.

Как да се отървем от вещерската брадичка?

Проблемът може да бъде коригиран с помощта на токсин, който отпуска мускула. След това може да се използват филъри на базата на хиалуронова киселина или калциев хидроксиапатит, както и мастна тъкан. Инжекциите трябва да се поставят внимателно и в определена точка, за да се избегне влошаването на увисването. Тези манипулации са временни, но дават отличен ефект за около година, а при използване на мастна тъкан времевата рамка може да бъде много по-дълга.

Пластична хирургия за трайно решение

Ако искате да се сбогувате с вещерската си брадичка завинаги, пластичният хирург може да помогне. Чрез специална техника се формира триизмерен модел на челюстта на пациента, като изкуствен интелект определя идеалните пропорции на долната челюст. На базата на тези изчисления се разработва индивидуален имплант от безопасен материал.

Противопоказания след корекция на брадичката

След временна корекция не се препоръчва извършването на масаж на лицето в областта, където е инжектиран филърът, тъй като това може да доведе до неговото изместване или сплескване.

9 трика за красота, които никога да НЕ опитвате

В обобщение, вещерската брадичка е проблем, който може да бъде решен както с инжекционни процедури, така и с пластична хирургия. Важно е да се консултирате със специалист, който да определи най-добрия подход за вашия конкретен случай.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти