Какво е скандинавски грим? Всичко за любимия TikTok тренд

Есента носи винаги със себе си и тъмни нюанси в грима. Такива например са тъмните червила, палитрите сенки с нюанси на кафявото, ноктите в бордо и тн. Но по всичко личи, че тази година ще е посветена на скандинавския минимализъм в грима благодарение на TikTok. 

Сканди гримът е една от вариациите на "грим без грим" тренда (no-make up makeup). Тук се цели свеж, естествен и сияен вид върху добре хидратирана кожа. Ето и пример:

@wiktoriamiklis #scandimakeup #scandinavianmakeup ♬ original sound - daydream

"Когато чуя "Сканди грим", веднага си представям скандинавския супермодел Елза Хоск. Блондинка с доста блясък и светли устни", коментира Емили Грей Хигинс, която е звезде гримьор. 

За да пресъздадете Сканди грима, ви трябва преди всичко добра хидратация, върху която да "работите". Върху подходяща за вашата кожа и тон основа ще трябва да сложите лек бронзант за лице, като е търсен единствено glow ефект - нищо повече. 

После продължете с руж. Той е ключов за този тип визии. Идеята е да изглеждате сякаш скандинавският студ е погалил лицето ви. Не се изкушавайте да скулптурирате, не това е целта. Завършекът на Сканди грима са розовите устни. Може да ползвате и прозрачен глос. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти