Есенна красота по корейски: 5 стъпки за по-пълноценна рутина

Температурите навън падат все повече и повече и както всеки сезон сменяме дрехите, трябва да помислим и за грижата за кожата на лицето, което е изложено на големите темпертурни разлики. 

Промяната от мекото и топло време във ветровито и ветровито, може доведе до сухота, раздразнение и сърбеж. През есента нарушаването на баланса на кожната бариера е изключително лесно и нито един тип кожа не е застрахован от това. Какво да направим, за да се предпазим? Ето какви са съветите на южнокорейските дерматолози:

По-сериозна хидратация

По традиция през лятото залагаме на леки хидратиращи формули, които обаче трябва да отстъпят място на по-богатите и плътни кремове. Тяхната задача е задържането на влагата в кожата и поддържането на здрава кожна бариера. 

Тук от изключителна важност при избора на продукт е да познавате добре своя тип кожа, за да избегнете запушване на пори и акне. Общ принцип е да се избягват комедонните масла, каквото е кокосовото например. Общата препоръка е да се нанася хидратация два пъти дневно - сутрин и вечер. 

Как да предпазим кожата си от вредната синя светлина на екраните?

Не забравяйте устните

Усмивката също може да пострада от промяната в температурите. Знаете какво най-често се случва - вятърът изсушава устните, те стават груби, болезнени, а понякога дори се напукват до кръв. Тук решението е очевидно - балсам за устни, но нека той бъде на основата на хидратиращи естествени масла, каквото например е маслото от шеа. 

Друг не по-малко важен фактор е приемът на храни, които са богати на витамин В, цинк и желязо. 

Избягвайте агресивни съставки

Това е валидно целогодишно, но сега е особено важно. Такива съставки са алкохолът, сулфатите, както и адстрингентите. Тези съставки понякога са твърде изкушаващи за дами с мазна кожа, но могат да бъдат заменени с по-нежни почистващите некомедонни масла или продукти на основата на зеления чай, чаеното дърво, ориза и невена. Друг вариант е въведете втора стъпка в почистването си. Първата да е с продукт на маслена основа, а втората - на водна. 

 

Не забравяйте нощните маски

Ако досега не сте си лягали с маска за лице, време е да го направите в името на красивата кожа през есента. Нека те са на основана на витамин С, хиалуронова киселина или прополис. Така ще се възстанови и естествено загубената хидратация заради неблагоприятните климатични условия. 

Мястото на нощната маска е след края на вечерната рутина. Маската се премахва на сутринта, като остатъците от нея се втриват в кожата преди тя та се изплакне и подготви за сутрешната рутина. 

Серуми и пак серуми

Ако искате кожата да е сияйна и свежа през есента, серумите са от съществено значение. Те съдържат по-висока концентрация на активните вещества от тези на обикновените кремове и лосиони. Така може да адресирате конкретен проблем по доста лесен начин. Има серуми за всеки тип кожа и нужди. Така например серумът витамин С ще предпази кожата от суровите климатични особености. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти