17 парфюма, които жените трябва да притежават през 2017-а

17 парфюма, които жените трябва да притежават през 2017-а
Снимка: Thinkstock

Парфюмът е невидим, незабравим, главен моден аксесоар. Той оповестява появата на жената и продължава да напомня за нея, когато тя си е отишла.

Така е казала Коко Шанел през първата половина на XX век и е била напълно права.

Уханието е онази важна, уж незабележима, но всъщност много осезаема и емблематична част от визията ни и затова изборът на аромат е от голямо значение за цялостното ни излъчване и харизма, което носим.

Допитахме се до нашите приятели от сайта за висококачествени и оригинални продукти от света на модата, парфюмерията и козметиката Grabells.bg, за да ни споделят кои са най-поръчваните, най-любимите и най-добрите парфюми през последните месеци, както и да ни насочат кои са ароматите, към които жените с класа и стил трябва да се насочат през 2017 година.

Някои от предложенията са утвърдени през годините парфюми на доказани марки, а други - свежи попълнения в каталозите на модните гиганти. 

Ето и кои са 17-те аромата на 2017-а: 

Chanel Allure

Богат и изискан аромат за жената с неуловимо, почти мистично очарование. Изисканост, простота, шик и нито намек за крещяща показност - ето представата за "Съблазън ", определена от неподражаемия вкус на Chanel. В този разнообразен парфюм се съчетават източни плодови и цветни аромати. Свеж лимон и сладка ванилия се сплитат в прегръдка в началните тонове. Роза, жасмин и божур разцъфват в сърцевината. Нежно ухание на мандарина, пасифлора и ветивер оформя основата. Подходящ за: всеки ден, делови срещи.

Снимка: grabells.bg

Dolce & Gabbana The One

The One е парфюм със сладък и силен характер, неговата цел са ориентираните жени. Когато една жена се напръска с този парфюм, тя знае че всички около нея са обладани от неземното и безкомпромисно обаяние. Има светъл цвят на злато с много изтънчен флакон. Този парфюм експлодира с женственост и е подходящ за голям подарък за годишнина или за специални случаи. Връхните нотки са на мандарина и праскова. Сърдечните нотки са на жасмин. Базовите нотки - ванилия, кехлибар, мускус. 

Снимка: grabells.bg

La Vie Est Belle

Името на парфюм La Vie Est Belle означава "животът е хубав". Ароматът е предназначен за жени, ценителки на естествено красивото и на свободния избор, които обичат да са обградени от красиви неща - това е техният начин да изживеят пълноценно, с наслада живота си. Ароматът е очарователен, елегантен, сияйно женствен. Уханието е центрирано върху възхитителния ирис, около който има още 62 ароматни съставки от най-високо качество, залог за дълготрайността и класата на парфюма. Флаконът е с изключително оригинален дизайн, за който създателят му казва че пресъздава аурата на жените и улавя духа на щастието. 

Снимка: grabells.bg

Givenchy Dahlia Noir L`eau

Този аромат е събрал в себе си тайнството, нежността, чистотата и чувствеността на жената, която е въплътена в образа на цвете. Аромата е по-ярък, жив и свеж от оригинала, но запазва своята елегантност и чувственост. Предназначен е за страстни запознанства и уникални вечери - ухание, предизвикващо истинска наслада за сетивата. Dahlia Noir L'Eau композира ода за всички аспекти на женствеността, пресъздавайки лика на модерната богиня - мистериозната и ослепително красива... Eлегантна и чувствена ароматна комбинация съставена от нотки цитруси, нероли, розови листа, пачули, кедър, мускус. 

Снимка: grabells.bg

Elie Saab Le Parfum

Elie Saab Le Parfum е първият аромат на ливанския дизайнер. След 279 пробни версии, това е бил окончателният избор на дизайнера. Женствен, изключително шикозен, секси. Той притежава изкусителен аромат на портокалови цветчета, жасмин, пачули, кедрово дърво и розов мед. Изящният розов флакон на парфюма, изработен от чисто стъкло, пресъздава магическата игра на слънчевата светлина и завършва цялостното усещане за лукс и изтънченост. Връхните нотки са от цвят от африкански портокал. Сърдечните нотки са на жасмин, а базовите нотки - пачули, вирджински кедър, роза, бял мед.

Снимка: grabells.bg

Burberry My Burberry Black

Цветно-ориенталският състав на аромата се отваря с акордите на омайващ жасмин, обвит във воал от ухание на праскова и здравец. Базовите нотки на дамския аромат са кехлибар и пачули. Те му придават ориенталски привкус, топлина и чар. Ароматната композиция се отваря със свежа, слънчева целувка от портокалов цвят. Сърцето е представено от нотки на жасмин, придаващи сладострастие и елегантност на коктейла. Базовите бележки се разгръщат с кедър, пачули и мед. 

Снимка: grabells.bg

Jasmin Noir Eau De Toilette

Парфюмът Jasmin Noir Eau De Toilette е посветен на жените между 25 и 40, които искат "нещо по-престижно". Отваряйки нова страница в света на креативността и блясъка, парфюмът предлага модерна интерпретация на жасмина, едно от най-ценните цветя, използвани в парфюмерията. Jasmin Noir, или черният жасмин, е цветето, което провокира въображението. Връхните нотки са на гардения. Сърдечните нотки на жасмин и бадем. Базовите нотки са на благородни дървета и женско биле.

Снимка: grabells.bg

Calvin Klein Beauty

Изискан, растителен аромат за жени. Той е предназначен за дами над 40-годишна възраст според марката Calvin Klein. Връхната нотка е на бяла кала. Сърдечни нотки са жасмин и мускус, а базовите - на кедър.

Снимка: grabells.bg

Lanvin Marry Me

Lanvin Marry Me е парфюм за запознанства и любов. Това е мотото на този романтичен и чувствен еликсир на марката Lanvin. Интуитивен и безсрамно пряк аромат казващ без страх: "Омъжи се за мен!". Нуждаете се от много любов и емоции за вашата среща и чудото се случва между вас и уханието, което като втора кожа ви следва неотлъчно, разкривайки емоционалното ви състояние. Marry Me от Lanvin е една оптимистична весела усмивка с флоралния си състав. Комбинация от добро чувство и женственост преплетена с  нежната мечта за любов. Състава на парфюма в основата си е изкрящ тоник, примесен с горчив Тунизийски портокал, изпълнен с чувствена есенция на жасмин Sambac. Тази комбинация изненадващо е увита в сладката жар на праскова и сложните аромати от жасминов чай. Омайното сърце на Lanvin Marry Me е изрисувано с жасмин, подсилено с цвета на магнолия и романтични  розови листенца. Уникалната комбинация от бели цветя и плодова жар се потапя в сока и топлината на мощните, горещи кехлибарени и мускусни пътеки. Връхнитe нотки са горчив портокал, фрезия, праскова. Сърдечните нотки: жасмин, роза, карибска магнолия. А базовите нотки - мускус, кедър, амбра.

Снимка: grabells.bg

Carolina Herrera Sublime

Уханните нотки включват връхни нотки на бергамот и пасифлора. Сърдечните нотки очароват сетивата с аромата на орхидея и роза. Базовите нотки са богати на амбър, кожа, мъх от дъб и пачули. Формулата на парфюма е повлияна от класическите аромати на 20-те, пригодени към стила на съвременната представителка на нежния пол. Силната и характерната персоналност на оригиналния аромат се дължи на розата, пачулито и мъха, чиито ухания са подправени със стилните акорди на пасифлората. С отварянето на флакона ще доловите деликатните, свежи и екзотични нотки на бергамот и пасифлора, щедро обгърнати от танца на елегантните рози и загадъчните орхидеи в сърцевината, преплетени с мириса на пачули, мъх, кожа и амбър в основата. 

Снимка: grabells.bg

Chloe Eau De Parfum

Дамският парфюм Eau De Parfum от Chloe е лек и свеж, съблазнително силен и хладнокръвен аромат. Нежен, пролетен полъх, въплътен в аромата на Chloe, с дизайн на флакона, отразяващ френската модна линия. Вдъхновяващ, будещ желание за живот. Връхните нотки са мед и кедрово дърво. Сърдечните нотки са амбра и полска лилия, а базовите нотки - роза.

Снимка: grabells.bg

Miss Dior Absolutely Blooming

Miss Dior Absolutely Blooming е изтънчен, вълнуващ, изпълнен с особен вътрешен финес и благородство дамски цветно-плодов парфюм. Ароматът е продължение на популярната колекция от парфюми „Miss Dior“ и е насочен към веселите, жизнерадостни жени. Тези дами приличат на лъч светлина, които дори с присъствието си предизвикват у околните радост и усещане за хармония с околния свят. Изящната ароматна композиция започва с елегантен, трепетен аромат на червени горски плодове. Техният нежен, съблазнителен мирис освежава и увлича към сърцето на парфюмната композиция, даряващо с възхитително съзвучие от копринено-пикантни нотки на елегантен божур, розов пипер и фина кадифена дъхава роза. Ароматът звучи дълго и необикновено красиво. И също толкова красиво, бавно и грациозно се разстила в пространството, оставяйки след себе си изтънчен, вълнуващ шлейф от деликатен бял мускус. Връхните нотки са на касис, нар, малина, червени зърнести горски плодове. Сърдечните нотки са божур, роза, зърна розов пипер.

Снимка: grabells.bg

Lola Marc Jacobs

Lola Velvet се характеризира със закачлив и съблазнителен характер. Бутилката на Marc Jacobs Lola е изключително интригуваща, направена от матирано стъкло, оцветено в лилав цвят, а като завършек е добавена зашеметяваща капачка във формата на красиво цвете. Връхните нотки са пипер на зърна, круша, грейпфрут. Сърдечните нотки са божур, роза, мушкато. Базови нотки са мускус, зърна тонка, ванилия.

Снимка: grabells.bg

Yellow Diamond Intense

Yellow Diamond Intense дамски парфюм от Versace е класифициран като флорално-плодово ухание. Във връхните нотки витае ароматът на бергамот, лимон, цвят от портокал, вода, круша. Сърцевината очарова с аромата на фрезия, мимоза, водна лилия и цвят от цитрус. Композицията е завършена от уханието на амбра, мускус и дърво вера. Флаконът с познатата форма и със златисти нюанси, е със капачка с формата на мултифасетен диамант. Опаковката е декорирана със златни барокови елементи на син фон. Връхните нотки са бергамот, лимон, цвят от портокал, вода, круша. Сърдечните нотки са фрезия, мимоза, водна лилия и цвят от цитрус. Базовите нотки са амбра, мускус и дърво вера.

Снимка: grabells.bg

Cerruti 1881

Като въздушен лен, танцуващ във въздуха, Cerruti 1881 носи чист цветен аромат. Ободрителен и прохладен, този уникален аромат създава усещането за многобройни блещукащи цветя и нежни дървесни нотки. Cerruti 1881 създава романтично настроение. Връхните нотки са бергамот, фрезия, мимоза, виолетки, розови храсти. Сърдечните нотки са портокалов цвят, кориандър, жасмин, здравец.
Базовите нотки - сандалово дърво, амбра, мускус.

Снимка: grabells.bg

Gucci Premiere

Gucci открай време има славата на предпочитана марка от едни от най-стилните хора в света. Gucci Premiere е един изтънчен и бляскав аромат, предназначен за елегантната жена, държаща на стила и изискаността. Връхните нотки са бергамот, портокалови цветчета. Сърдечните нотки са бели цветя и мускус. А базови нотки са кожа и дървесина.

Снимка: grabells.bg

La Panthere Cartier

La Panthere Cartier дарява уханието на чувствените флорално-шипрови акорди. Във връхните нотки витае ароматът на плодов еликсир – молекулата стиралил ацетат, ревен, ягоди, сушени плодове, ябълка и кайсия. Сърцевината пленява с нотките на гардения. Композицията е завършена от акордите на мускус и дъбов мъх. Луксозният флакон, в който се предлага La Panthere, е в златната гама – стилизиран образ на глава на пантера, който придава на парфюма от Cartier специален характер. Връхните нотки са ревен, ягоди, сушени плодове, ябълка и кайсия. Сърдечната нотка е на гардения, а базовата - на мускус, дъбов мъх.

Снимка: grabells.bg

Така е, ако е вярно, че очите са прозорец към душата, то парфюмът със сигурност е прозорец към сетивността - нашата и тази на любимите ни хора. И един от най-добрите дарове, с които можем да наградим себе си или човек, на когото държим, е именно незабравим парфюм...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти