6 популярни модни грешки, които всеки прави! Как да се справим с тях

Всеки от нас иска да изглежда добре и често полага огромни усилия за това. Но в немалко случаи просто се поглеждаме в огледалото и усещаме, че нещо не е наред. Но какво е то? Представяме ви някои от най-популярните модни грешки, както и идеи как да се справите с тях:

Ползвате твърде много аксесоари

Тук няма как да не си спомням за онзи велик цитат на още по-великата Коко Шанел, според който преди да излезем трябва да се погледнем в огледалото и задължително да махнем нещо от себе си. Това е добро напомняне, че най-стилните визии най-често са най-изчистените. И докато стилът е нещо индивидуално, ако погледнем някои от най-великите жени в модния бранш, ще установим нещо общо - ефектни визии без тежки аксесоари. 

Решението е много просто - на първо място заложете на правилна цветна палитра при дрехите, после на облекла, които подхождат на формата на тялото ви и сложете нещо малко просто за акцент. 

Old money: Семплият стил на богатите

Обличате се според възрастта си

С годините идва самочувствието, а много "експерти" от страниците на списания биха ви казали какво е и какво не е адекватно да носите според възрастта. Истината обаче е, че когато се чувстваме добре в дрехите, ни личи и именно удобството и субективното усещане са много по-важни от това, което уж е общовалидно. 

Затова и решението идва от само себе си. Ако нещо ви е удобно и се харесвате в него, значи то е перфектно за вас! 

Купувате грешния размер

Всеки от нас със сигурност има в гардероба си дрехи с по-малък размер за времето, в което ще е с няколко килограма по-малко. Често дори съзнателно си купуваме дрехи с 1-2 номера по-малки, за да се мотивираме да отслабнем. Какво се случва обаче? Дори и да отслабнем, дрехата вероятно вече няма да ни харесва или ще е демоде. 

Бързи покупки, бърза мода

Ако често се мислите, че няма какво да носите, вероятно причината е, че често си купувате дрехи веригите на т.нар. fast fashion. Там рядко може да си купите нещо, което да изглежда актуално повече от един сезон, а качеството е много ниско. 

Тук добър съвет е обмислите капсулен гардероб. 

Купувате евтино бельо

Връзката е много очевидна - евтиното облекло оформя един силует, който и най-скъпата дреха би скрила трудно. Да не говорим, че нерядко евтиното бельо влияе и на самочувствието ни. А да се инвестира в качествено и стилно бельо винаги има смисъл. 

Пробвайте преди да купите

Често не се харесваме (или пък не изглеждаме добре) в новите си дрехи, защото сме ги купили онлайн или от магазина без да ги пробваме. Тогава много често правим компромиси с визията си, носейки новите дрехи, които всъщност дори не харесваме чак толкова много. Решението е просто - винаги, абсолютно винаги пробвайте дрехите, преди да ги купите! 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти