-
4/4. Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Повече магнезий и желязо
В допълнение, термичната обработка на спанак също увеличава количеството магнезий и желязо, които могат да бъдат усвоени в тялото.
Но водата е враг на термично приготвените зеленчуци. Варенето на зеленчуци разтваря значително количество хранителни вещества - витамин С, фолат и тиамин (витамин В1), затова готвенето на зеленчуци на пара е по-добър метод.
Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Магнезий - естествен антидепресант
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си свещ и разбери дали съкровените ти желания ще се сбъднат
- Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- 9 неща, които трябва да направите преди секс