-
5/7. Спасете пресолените ястия с тези трикове
Как да направим храната по-малко пикантна
Капсаицинът е алкална молекула, така че съчетаването му с нещо киселинно като лимонов сок или оцет също може да помогне за неутрализиране на вкуса. Храни с високо съдържание на мазнини като ядки, ядкови масла или тахан могат да отслабят въздействието на капсаицина. Добавянето на лъжица ядково масло не само ще неутрализира прекалено многото подправки, но също така добавя протеини, здравословни мазнини и хранителни вещества към всичко, което готвите.
Спасете пресолените ястия с тези трикове
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Магнезий - естествен антидепресант
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- Ето какво се случва, когато ядем мед и канела всеки ден