-
2/7. Спасете пресолените ястия с тези трикове
Как да направим храната по-малко солена
Един от най-често срещаните начини за спасяване на прекалено солената храна е добавянето на картоф. Този трик работи добре за супи, яхнии и други подобни ястия. Просто добавете нарязан на кубчета суров картоф в съда, докато храната още се готви. Картофът ще абсорбира част от течността, включително допълнителната сол. Ако пък рецептата ви включва млечни продукти като сметана или мляко, добавете още от тях. Млечните продукти съдържат захар, която помага за неутрализиране на вкуса на солта. Така те създават нещо като бариера срещу солта в устата ви.
Спасете пресолените ястия с тези трикове
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Цветница е! Ето кой празнува днес и какви са обичаите
- „Тя е млада, мога да я обуча както искам“: болезнената любовна история на Елвис и Присила Пресли
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Лазаровден е! Ето кой празнува днес и какви са поверията и обичаите
- Кога ще срещнете любовта на живота си според зодиакалния си знак