-
5/10. Рецепти за гости от старите тефтери на баба
Птичи гнезда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
-кайма - 500 г смес
-лук - 1 глава
-яйца - 1 бр.
-хляб - 60 г стар
-прясно мляко - 100 мл
-босилек - 1 ч.л.
-червен пипер - 0.5 ч.л.
-сол - на вкус (ако е необходимо)
-черен пипер - на вкус
-олио - 50 мл за пържене и намазване на фолиото
ДОПЪЛНИТЕЛНО
-кашкавал - 200 г
-домати - 2 бр.
-яйца - 1 бр. за намазмане
-зелен лук - 5 - 6 пера за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накиснете стар хляб в млякото. Смесете ситно нарязаният лук, каймата и яйцето. Добавете изцедения хляб и разбъркайте до еднородна смес.
Прибавете босилека, червения и черен пипер на вкус, като разбърквате след всеки добавен продукт. Оформете 4 броя кюфтета под формата на гнезда (с кухина в средата), запържете ги в тиган с малко олио, само от едната страна за 3-4 минути. Поставете в тава алуминиево фолио и го намажете с олио, поставете гнездата върху него.
Разрежете доматите на кръст и ги залейте с вряла вода, за да премахнете ципата по-лесно от доматите. Премахнете семенната част от тях и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете кашкавала на малки кубчета и смесете с доматите.
Разпределете плънката по гнездата и я намажете с разбитото яйце. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 15-20 минути. Нарежете на ситно перата от лук и поръсете върху плънката върху приготвените гнезда от кайма.
Рецепти за гости от старите тефтери на баба
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- 9 неща, които не знаем за мъжете и секса
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Работи! Напитка, която поддържа корема плосък
- Да не общуваш с единственото си дете 20 години: тъжната история на Антъни Хопкинс
- Ядеш и отслабваш: 9 храни, които унищожават мазнините в тялото
- Бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете