-
4/7. Проверете етикетите: тези хранителни съставки ни тровят ежедневно
Натриев глутамат
На четвърто място е натриевият глутамат. Това е аминокиселина, въздействаща на чувствителността на рецепторите на езика ви. По този начин тя повишава вкусовите качества на храната. Използва се като съставка на дресинги, супи, чипс, полуфабрикати. Натриевият глутамат уврежда нервните клетки. Може да причини главоболие и гадене.
Проверете етикетите: тези хранителни съставки ни тровят ежедневно
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Цветница е! Ето кой празнува днес и какви са обичаите
- „Тя е млада, мога да я обуча както искам“: болезнената любовна история на Елвис и Присила Пресли
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Лазаровден е! Ето кой празнува днес и какви са поверията и обичаите
- Кога ще срещнете любовта на живота си според зодиакалния си знак