-
3/5. Полезният дар на морето: най-вкусните рецепти с миди
Миди в марината
Необходими продукти:
- миди - 3 кг (накиснати за 1 час в солена вода)
- масло - 60 г
- лук - 1 глава
- чесън - 2 скилидки
- магданоз - 2 стръка + още за поръсване
- черен пипер
- сол
- бяло вино - 1.1 л сухо
Начин на приготвяне:
Отцедете мидите и ги почистете добре. Разтопете половината масло в голяма тенджера и задушете лука, чесъна и магданоза, овкусени със сол и черен пипер. След няколко минути сипете виното и го кипнете.
Добавете мидите, покрийте с капак и варете около 8 минути или докато черупките се отворят. Махнете от огъня и извадете мидите. Извадете и стръковете магданоз от бульона и го прецедете.
Кипнете го и го оставете да се редуцира до 1/3. Добавете оставащото масло, още сос и черен пипер и сервирайте мидите с този сос и поръсени с нарязан магданоз.