-
1/5. Полезният дар на морето: най-вкусните рецепти с миди
Варени миди с черупка
Необходими продукти:
- 1 кг миди
- 100 г масло Гхи
- 1 връзка магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Най важното условие при варенето на миди е тяхното добро почистване преди термична обработка. С помощта на четка изчеткайте черупките на мидите. Отстранете от тях мустачетата, за които са били прикрепени и остранете отворените миди.
Кипнете подсолена вода в дълбока тенджера с капак. Добавете мидите, маслото и нарязания магданоз.
Задушете за около 6-7 минути.
След това тенджерата се разклаща енергично, за да се отворят мидите. Тези, които са останали затворени се отстраняват – те не са годни за консумация.
Сервират се топли.
Полезният дар на морето: най-вкусните рецепти с миди
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
![Каква си според асцедента си](https://m.netinfo.bg/edna/img/day-5.jpg)
Магическата топка
![Попитай Магическата топка](https://m.netinfo.bg/edna/img/360-130.png)
Виж Съновника на Edna
![Съновник](https://m.netinfo.bg/edna/img/day-0.jpg)
Виж Тайна на деня
![Тайна на деня](https://m.netinfo.bg/edna/img/day-1.jpg)
Изтегли Късмет на деня
![Късмет на деня](https://m.netinfo.bg/edna/img/day-2.jpg)
Изтегли Карта Таро на деня
![Карта Таро на деня](https://m.netinfo.bg/edna/img/day-3.jpg)