-
1/7. Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Кои храни съдържат акриламид?
Акриламидът е продукт на т.нар. реакция на Майар, която причинява покафеняване на храните при готвене и им придава приятен вкус. Реагирайки помежду си, захарите и аминокиселините произвеждат хиляди различни химикали. Особено високи нива на акриламид се откриват в съдържащите скорбяла храни като картофи и хляб, когато се приготвят на температури над 120 градуса Целзий. Химикалът може да е наличен и в зърнени закуски, бисквити и кафе.
Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Кисело мляко и канела за отслабване
- От 1989 до 2025: Трансформацията на Калина през годините
- Колко сте съвместими с партньора ви според датите ви на раждане
- В понеделник се раждат емоционалните, във вторник - буйните: какъв човек сте според деня, в който сте родени
- Днес е Антоновден! Който подхване работа, ще боледува цяла година
- 8 вида изневери, които не включват секс и целувки, но все пак са изневери!