-
1/7. Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Кои храни съдържат акриламид?
Акриламидът е продукт на т.нар. реакция на Майар, която причинява покафеняване на храните при готвене и им придава приятен вкус. Реагирайки помежду си, захарите и аминокиселините произвеждат хиляди различни химикали. Особено високи нива на акриламид се откриват в съдържащите скорбяла храни като картофи и хляб, когато се приготвят на температури над 120 градуса Целзий. Химикалът може да е наличен и в зърнени закуски, бисквити и кафе.
Опасностите, които крият препечени и пържени храни
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Какво ще се случи, ако пиете вода с лимон всяка сутрин
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 12 арабски мъдрости, които ще прочистят ума ви
- 5 леки домашни закуски, с които ще стопите мазнините по тялото си
- Какво ще се случи с тялото ти, ако ядеш по 2 банана на ден
- Как да ставаме по-лесно сутрин