-
1/3. Най-вкусните и популярни турски разядки
Хайдари
Тази лека разядка на основата на цедено мляко и чесън, подходяща за топлите летни дни, е традиционна за турската кухня. Напомня за българския катък, но в турския вариант са включени други подправки като изсушен джоджен, копър, червен пипер и чесън, което придава пикантен вкус на тази лека храна.
Необходимите продукти са:
♦ Цедено кисело мляко - 500 г
♦ Краве сирене - 150 г
♦ Масло - 50 г, което трябва да се разтопи на котлона
♦ Сух джоджен - 2 с.л.
♦ Копър - с.л.
♦ Сол - 1 ч.л.
♦ Червен пипер- 1 ч.л.
♦ Чесън - 3 скилидкиВсички съставки се смесват и разбъркват, а червеният пипер се поръсва накрая. Разядката е вкусна с препечени филийки или тънки питки. Може да се нареже прясна краставица или морков на ленти и да се топи в разядката.
Най-вкусните и популярни турски разядки
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Най-полезните въглехидратни храни за отслабване
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 14-те най-добри секс съвета на всички времена