-
2/6. Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
Най-полезни са ненаситените мастни киселини, съдържащи се в растителното масло или рибата. Колкото по-течна е мазнината, толкова по-ненаситени са и мастните киселини в нея. Наситените мастни киселини увеличават нивото на холестерина и се съдържат най-вече в животинските продукти като масло, месо или колбаси.
Те би трябвало да покриват не повече от 10% от поеманите дневни калории. Не посягайте към т.нар. втвърдени растителни мазнини, които се съдържат в чипса, например, съветват експертите по хранене.
Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Магнезий - естествен антидепресант
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си свещ и разбери дали съкровените ти желания ще се сбъднат
- Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- 9 неща, които трябва да направите преди секс