-
1/11. Кулинарна обиколка на великденските ястия по света
Франция
Основно се сервира агнешко, но също сърнешко или свинско месо. Плънката е от черен дроб, бекон и свежи билки. По традиция се приготвя пълнено агне със смляно месо, сварени жълтъци, крутони, зелени подправки, мек бял пипер, индийско орехче, джинджифил и канела. Сервира се със сос от трюфели. За десерт се предлага лионски сладкиш от домашно бутертесто с канела, със сладко, също и корсиканските кошнички, пълни със захарни яйца. В Югозападна Франция се поднася корона от тесто, а в Прованс торта от бадеми и захаросан портокал.
Кулинарна обиколка на великденските ястия по света
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- 9 неща, които не знаем за мъжете и секса
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Работи! Напитка, която поддържа корема плосък
- Да не общуваш с единственото си дете 20 години: тъжната история на Антъни Хопкинс
- Ядеш и отслабваш: 9 храни, които унищожават мазнините в тялото
- Бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете