-
5/10. Какво трябва да знаем за фибрите
Ферментацията на фибрите е един от ключовете за добро здраве на червата. Когато фибрите (особено разтворимите) биват ферментирани от чревните бактерии, те се превръщат в киселини - включително късо-верижни мастни киселини - и газ. Така се създава киселинна среда, която предотвратява зараждането на патогени и бактерии-замърсители. Късо-верижните мастни киселини допринасят за растежа на определени клетки в червата, удебелявайки стените им и намалявайки риска от това чревните бактерии да „избягат” от определените им граници. Храни-източници на такива фибри са житото, овесът, ечемикът, артишокът, прасковите, ябълките и морковите.
Какво трябва да знаем за фибрите
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Цветница е! Ето кой празнува днес и какви са обичаите
- „Тя е млада, мога да я обуча както искам“: болезнената любовна история на Елвис и Присила Пресли
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Днес е Разпети петък! Какви са традициите
- Утре е Цветница, тази нощ е магична - имайте само хубави помисли!