-
2/8. Как се отразяват на тялото ни заместителите на захарта
Аспартамът е един от най-широко използваните подсладители и има 200 пъти по-голяма сладост от захарта. Не може да се използва при печене или готвене, а в студени напитки и храни. Има енергийна стойност, но се използва в много малки количества за подслаждане на храната заради силната си сладост. Подобно на други изкуствени подсладители, той е без въглехидрати и калории, което го прави популярен избор сред онези, които искат да ускорят загубата на тегло. Въпреки това, някои проучвания показват, че може да бъде вреден за талията и здравето ви. В сравнение със захарта, аспартамът е свързан с по-ниски нива на HDL (добър) холестерол, което е рисков фактор за сърдечни заболявания. Някои хора твърдят, че може да причини симптоми като главоболие, замаяност и депресия, въпреки че липсват достатъчно изследвания за тези потенциални странични ефекти.
Как се отразяват на тялото ни заместителите на захарта
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Най-полезните въглехидратни храни за отслабване
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 14-те най-добри секс съвета на всички времена