-
1/7. Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Тефлонови съдове - Възможно най-лошият избор са тенджерите и тиганите с тефлоново покритие. Медицинският център „Джонс Хопкинс“ в САЩ съобщава, че перфлуороктановата киселина, използвана при производството на тефлон, циркулира в кръвта на почти всеки американец. В процеса на готвене, особено при висока температура, тефлоновите покрития се разпадат и постепенно преминават в храната. Отделят се токсични пари, които могат да причинят проблеми на дихателните пътища, а за птиците са просто фатални. През последните 50 години са направени множество проучвания, които потвърждават подозрението на учените, че тефлонът в кухнята може да провокира канцерогенни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза и дори безплодие. Затова през 2005 г. САЩ забраняват използването на тефлонови покрития в готварските съдове – гратисният период приключва на 31.12.2014 г.
Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- 9 неща, които не знаем за мъжете и секса
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Да не общуваш с единственото си дете 20 години: тъжната история на Антъни Хопкинс
- Ядеш и отслабваш: 9 храни, които унищожават мазнините в тялото
- Бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете
- 10 засищащи храни, които ни помагат да отслабнем