-
1/5. Бързо, лесно и вкусно по италиански: 5 идеи за закуска с фритата
Фритата с паста
Това е вероятно най-гениалният начин за съживяване на останалата от предния ден паста. Можете да използвате всякаква паста - и като форма, и независимо от соса - доматен, сметанов или обикновени спагети Aglio e Olio - паста с чесън и зехтин.
Това ястие дава дори свободата да изберете сами пропорциите - с повече паста или повече яйца, или, ако искате да е по-свежо, да добавите и допълнителни продукти като зеленчуци или сирене. Ние представяме базова рецепта.
Необходими продукти:
- 150 гр. сварена паста
- 6 яйца
- ¼ чаша нарязан кашкавал, пармезан или пекорино
Начин на приготвяне:
Разбийте много добре яйцата, добавете сиренето и овкусете със сол и чер пипер.
Използвайте тиган или друг огнеупорен съд, подходящ за фурна. Първо обаче го сложете на котлона и загрейте малко зехтин. Ако използвате готова паста със сос, сложете само няколко капки, а ако имате само сварена паста - покрийте дъното.
Затоплете добре пастата с мазнината, докато започне да се готви отново и сосът пусне вкуса си. Добавете яйцата в тигана и разбъркайте добре, за да стане хомогенна смес.
Оставете фритатата на котлона, докато яйцата започнат да се втвърдяват и се сготвят в долната им част. След това преместете във фурната или под грила, за да се сготви и горната част на ястието.
Бързо, лесно и вкусно по италиански: 5 идеи за закуска с фритата
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Магическата таблица на Далай Лама, която сбъдва желанията ни
- Тези хора имат специална карма. Вижте дали сте сред тях!
- Как правилно да се грижим за коледната звезда
- Тибетският ТЕСТ, от който ще научиш неподозирани неща за себе си
- Шокиращите секс тайни на мъжете
- Краката ви са студени? От какво е и как да се преборим