-
3/6. 6-те вечни кулинарни мита, които рухнаха
Мит 3: Месото трябва първо да се запечата на силен огън, за да се запазят соковете му - Свикнали сме да запечатваме стека, преди да го метнем после във фурната. Но ако сготвим две еднакви парчета месо и едното запечатаме и сложим във фурната, а с другото сторим обратното - първо фурна и накрая в тигана за загар, ще видим, че разлика няма в сочността.
За да бъде сочен стекът или каквото и да е месо, условието е просто да се остави да почине няколко минути, преди разрязването му. Така мускулните фибри се отпускат и в същото време разширяват, като задържат в себе си соковете на месото. Хубавото на запечатването е, че помага вкусовете да се разгърнат и станат по-интензивни.
Друг съвет, за да имате на трапезата си сочен стек или пържола - посолявайте чак накрая, защото солта, както знаем, извлича течностите от хранителните продукти.
6-те вечни кулинарни мита, които рухнаха
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Магнезий - естествен антидепресант
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си свещ и разбери дали съкровените ти желания ще се сбъднат
- Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- 9 неща, които трябва да направите преди секс