-
4/5. 5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Картофи (Проблеми със съхранението и соланинова токсичност)
Картофите са основна част от много есенни и зимни ястия, но ако не се съхраняват правилно, могат да станат вредни. Когато картофите са изложени на светлина или се съхраняват неправилно, те развиват зелени петна, които са признак на соланин, токсичен химикал, който може да причини гадене, главоболие и дори неврологични проблеми в големи количества. Докато готвенето може да намали нивата на соланин, най-добре е да избягвате картофи, които показват зелено оцветяване или са покълнали.
Внимавайте за: Зелени петна и покълнали картофи, които могат да показват соланинова токсичност.
5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Магнезий - естествен антидепресант
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- ТЕСТ: Избери си свещ и разбери дали съкровените ти желания ще се сбъднат
- Защо Лилибет и Арчи имат рижа коса? Обяснението е много просто
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- 9 неща, които трябва да направите преди секс