-
4/5. 5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Картофи (Проблеми със съхранението и соланинова токсичност)
Картофите са основна част от много есенни и зимни ястия, но ако не се съхраняват правилно, могат да станат вредни. Когато картофите са изложени на светлина или се съхраняват неправилно, те развиват зелени петна, които са признак на соланин, токсичен химикал, който може да причини гадене, главоболие и дори неврологични проблеми в големи количества. Докато готвенето може да намали нивата на соланин, най-добре е да избягвате картофи, които показват зелено оцветяване или са покълнали.
Внимавайте за: Зелени петна и покълнали картофи, които могат да показват соланинова токсичност.
5 зеленчука, с които да внимавате през есента
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Родените на ТЕЗИ 4 ДАТИ са с много специална мисия в живота
- Какви са ползите на мурсалския чай
- „От онази вечер не искам да прекарвам време с никоя друга“: любовта, която промени живота на Матю Макконъхи
- Да бъдеш „другата жена“ в продължение на 27 години: „Не намирах сили да го оставя“
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- Тест на личността от Далай Лама, който разкрива всичките ви желания и ценности