-
1/5. 5 рецепти за великденски сладкиши, които не са козунак
Великденска морковена торта
Необходими продукти:
ЗА БЛАТОВЕТЕ
брашно - 2 1/2 ч.ч
захар - 1 ч.ч
канела - 2 ч.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
яйца - 3 бр.
олио - 1 ч.ч
пекани - 1/2 ч.ч. ситно нарязани (орехи)
стафиди - 1 ч.ч светли
моркови - 3 ч.ч. настъргани
сол - шипка
ванилов екстракт - 1 ч.л.
ЗА КРЕМА
крема сирене - 400 г или маскарпоне
масло - 200 г
пудра захар - 2 ч.ч.
ванилов екстрат - 1 ч.л.
пекан - 1/2 ч.ч ситно нарязани (орехи)
Приготвяне:
Първоначално загрейте фурната на 185 градуса. Подгответе си две тавички, които са с диаметър 22 см. Намажете ги с масло или ги напръскайте със спрей против залепване.
В подходяща голяма купа смесете всички сухи съставки за блатовете. В отделна купа разбийте олиото с ванилията и яйцата. След това обединете сухите и течните съставки, разбъркайте ги много добре.
Прибавете към сместа предварително настърганите моркови, орехите и стафидите. Разпределете сместа в двете тави.
Всеки блат печете около 30-40 минути или докато клечка, забодена в него, излезе суха. Извадете изпечените блатове върху метална решетка и оставете настрана, докато се охладят напълно.
С помощта на миксер разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете маскарпонето и ванилията, разбивайте докато сместа стане напълно хомогенна.
Следващата стъпка е сглобяването на тортата. Започнете с крем, следва блат, отново крем, нарязани пекани, блат, крем, пекани и накрая завършете с крем. Изцяло намажете тортата с крем, поръсете краищата й със ситно нарязани пекани. Декорирайте по желание.
5 рецепти за великденски сладкиши, които не са козунак
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Магическата таблица на Далай Лама, която сбъдва желанията ни
- Тези хора имат специална карма. Вижте дали сте сред тях!
- Как правилно да се грижим за коледната звезда
- Тибетският ТЕСТ, от който ще научиш неподозирани неща за себе си
- Шокиращите секс тайни на мъжете
- Краката ви са студени? От какво е и как да се преборим