-
4/5. 5 рецепти за любими български закуски
Кифлички с мармалад - Продукти - брашно - 1 кг / яйца - 5 бр. / прясно мляко - 500 мл / мая - 1 бр./1 пакетче / олио - 150 мл / захар - 6 - 8 с.л. / ванилия - 1 бр. / мармалад
Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.
Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.
Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.
Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.
Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.
Пекат се на 200° и постепенно на 250°.
5 рецепти за любими български закуски
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Цветница е! Ето кой празнува днес и какви са обичаите
- „Тя е млада, мога да я обуча както искам“: болезнената любовна история на Елвис и Присила Пресли
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма
- 11 признака, че притежавате изключително силна енергия
- Днес е Разпети петък! Какви са традициите
- Бруталните думи на Джордж Карлин, които всеки трябва да прочете