-
5/5. 5 класически, но забравени български ястия
Пълнени сухи чушки със зрял фасул
Традиционно това ястие присъства на трапезата ни на Бъдни вечер. Тогава всички се наслаждават на ароматните подправки и богатия вкус. Няма причина да отсъства от трапезата ни и през останалите зимни месеци. В много от по-малките селца, това си остава предпочитан начин за пълнене на чушки, за разлика от по-големите градове, където домакините традиционно ги пълнят с кайма. Приготвянето на тази вкусотия е сравнително лесно, тайната на уникалния вкус е съчетаването на подправките.
1. Измийте 10-12 изсушени червени пиперки и ги накиснете в гореща вода за да се отпеснат и омекнат.
2. Сварете около 400-500 гр. стар фасул до пълна готовност като във водата добавите една чаена лъжичка джоджен и една чаена лъжичка ронена чубрица. Гъстотата трябва да е като на гъста чорба.
3. Добавете малко сол и червен пипер на вкус. Отцедете леко така приготвената смес и напълнете с нея чушките.
4. Залейте с отцедения сос напълнените чушки и ги печете до готовност на бавна фурна.
5 класически, но забравени български ястия
Още от галерии
Хороскоп за деня






Стюардеса със странни и шокиращи разкрития за сигурността в хотелите
Нещата от живота
Най-четени
- Какво ще се случи, ако пиете вода с лимон всяка сутрин
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 5 леки домашни закуски, с които ще стопите мазнините по тялото си
- Какво ще се случи с тялото ти, ако ядеш по 2 банана на ден
- Как да ставаме по-лесно сутрин
- Какво се случва с тялото, ако ядем по авокадо на ден