-
1/5. 5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Пълнени макарони с кайма:
Необходими продукти: макарони - 1/2 пакет едри макарони (около 250 г), кайма - 500 г, кромид лук - 1 глава, моркови - 1 бр., червени пиперки - 300 г, печени и обелени, домати - 1 бутилка, консервирани смлени, чесън - 2 скилидки, босилек, олио, сол, черен пипер, лют червен пипер - по желание
Начин на приготвяне: Сваряваме макароните, но не напълно. Варим ги с няколко минути по-малко от времето, показано на опаковката. Трябва да са леко твърди. Запържваме каймата с нарязания на ситно лук, скилидките чесън, настъргания на ситно ренде морков, обелените и накълцани на ситно печени червени пиперки, лют червен пипер, сол, черен пипер и босилек. Накрая добавяме и консервата смлени домати. Поръсваме щедро с босилек. Подправяме със сол. Щом заври, махаме от котлона. Пълним макароните със сместа и ги нареждаме в тавичка със сваляемо дъно, в която сме сипали на дъното един пръст от сместа за плънката. Редим макароните на два слоя, като между двата слоя слагаме част от плънката. Завършваме отгоре с остатъка от плънката и печем на 180 градуса около 25 минути. Изчакваме да изстинат хубаво и махаме ринга на тавичката.
5 апетитни и лесни рецепти с кайма
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 5-те женски имена, които носят най-силна положителна енергия
- 10 признака, че не тялото, а душата ти е много изтощена
- Днес е Разпети петък! Какви са традициите
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- Вълшебните места в България, които сбъдват желания и лекуват
- Днес имен ден празнуват две много специални имена