-
3/4. 4 апетитни и свежи рецепти за летни разядки
Разядка с патладжан и чесън
Продукти: патладжани - 3 големи, кисело мляко - около 200 мл цедено, майонеза - 100 мл или по - малко (опция), орехи - 40 г, чесън - 3 скилидки или на вкус, магданоз - няколко стръка, зехтин, сол
Начин на приготвяне: Изпечете патладжаните в тава във фурната, която сте застелили с алуминиево фолио. Изпечените патладжани задушете и след като изстинат, ги обелете. Накълцайте ситно патладжаните и добавете към тях счуканите заедно чесън, сол и орехи. Объркайте и добавете цеденото мляко с малко майонеза по желание. В този случай не използвайте зехтин или друга мазнина. При непрекъснато разбиване или счукване в хаванче добавете зехтин на тънка струйка, като може да използвате кухненски робот. Сложете сол на вкус, добавете малко черен пипер по желание и скълцан магданоз.
4 апетитни и свежи рецепти за летни разядки
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- 5-те женски имена, които носят най-силна положителна енергия
- 10 признака, че не тялото, а душата ти е много изтощена
- Днес е Разпети петък! Какви са традициите
- Икигай или как да разберем за какво сме родени на този свят
- Вълшебните места в България, които сбъдват желания и лекуват
- Днес имен ден празнуват две много специални имена