-
2/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
2. Прост метод за готвене
Има много различни методи за готвене на ориз, но най-простият е методът на абсорбирането: оризът се приготвя в измереното количество вода, така че по време на приготвянето цялата вода да се абсорбира. Тъй като нивото на водата ще падне, парата ще завърши готвенето.
Ключът към този метод е да определите точното количество вода. Като общото правило е да използвате 1-1/2 до 1-3/4 чаши вода на чаша дългозърнест бял ориз, а обикновеният ориз се вари в съотношение 1:3 с вода.
Имайте предвид, че повече вода ви дава по-мек и лепкав ориз, а по-малко вода води до твърд ориз, подходящ за оризови салати.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Какво ще се случи, ако пиете вода с лимон всяка сутрин
- Днес е свят ден. Ето поверията, които трябва да спазваме
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 12 арабски мъдрости, които ще прочистят ума ви
- 5 леки домашни закуски, с които ще стопите мазнините по тялото си