-
1/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
1. Изплакнете и накиснете
Изплакнете ориза няколко пъти в студена вода. Причините за изплакването на ориза са две - някои от фабриките, произвеждащи ориз, слагат талк, като помощно вещество при меленето; другата причине е, че по този начин се отмива нишестето, което прави ориза лепкав.
За повечето ястия можете да получите добър резултат и без да накисвате ориза. Ако той е стар, се накисва за 30 минути, което прави зърната по-крехки. Не забравяйте да изцедите водата хубаво, за да не използвате по-голямо количество вода при варенето.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Зъбната болка невинаги е причинена от проблеми със зъбите
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- Двете съпруги на Стивън Хокинг – от пълна всеотдайност до обвинение в насилие и изневяра
- 4 признака, че в живота ви се е появил човек, свързан с вашата карма