-
1/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
1. Изплакнете и накиснете
Изплакнете ориза няколко пъти в студена вода. Причините за изплакването на ориза са две - някои от фабриките, произвеждащи ориз, слагат талк, като помощно вещество при меленето; другата причине е, че по този начин се отмива нишестето, което прави ориза лепкав.
За повечето ястия можете да получите добър резултат и без да накисвате ориза. Ако той е стар, се накисва за 30 минути, което прави зърната по-крехки. Не забравяйте да изцедите водата хубаво, за да не използвате по-голямо количество вода при варенето.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Какво ще се случи, ако пиете вода с лимон всяка сутрин
- Най-полезните мазнини, от които отслабваме
- 12 арабски мъдрости, които ще прочистят ума ви
- 5 леки домашни закуски, с които ще стопите мазнините по тялото си
- Какво ще се случи с тялото ти, ако ядеш по 2 банана на ден
- Как да ставаме по-лесно сутрин