-
1/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
1. Изплакнете и накиснете
Изплакнете ориза няколко пъти в студена вода. Причините за изплакването на ориза са две - някои от фабриките, произвеждащи ориз, слагат талк, като помощно вещество при меленето; другата причине е, че по този начин се отмива нишестето, което прави ориза лепкав.
За повечето ястия можете да получите добър резултат и без да накисвате ориза. Ако той е стар, се накисва за 30 минути, което прави зърната по-крехки. Не забравяйте да изцедите водата хубаво, за да не използвате по-голямо количество вода при варенето.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

„Трябва да живея с това“: Шварценегер за скандалната афера, която разруши брака му
Актуално
Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Какво ще се случи, ако пиете вода с лимон всяка сутрин
- Какво ще се случи, ако ядете по лъжичка куркума на ден?
- Трагичната любовна история, която промени съдбата на Мерил Стрийп
- Днес е свят ден. Ето поверията, които трябва да спазваме
- Идеи за вечеря: рецепти за любимите български гозби