-
1/4. 3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
1. Изплакнете и накиснете
Изплакнете ориза няколко пъти в студена вода. Причините за изплакването на ориза са две - някои от фабриките, произвеждащи ориз, слагат талк, като помощно вещество при меленето; другата причине е, че по този начин се отмива нишестето, което прави ориза лепкав.
За повечето ястия можете да получите добър резултат и без да накисвате ориза. Ако той е стар, се накисва за 30 минути, което прави зърната по-крехки. Не забравяйте да изцедите водата хубаво, за да не използвате по-голямо количество вода при варенето.
3 важни стъпки към перфектния ориз, които често пренебрегваме
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- 30 разтърсващи филма, които ТРЯБВА да гледаш ПОНЕ веднъж в живота си
- Сънуваш, че си бременна? Ето какво означава това
- Да се справим с хремата без лекарства
- Хората, родени на тези дати, имат специална карма
- Кои зодии са за флирт и кои за сериозна връзка
- Точният зодиак, изчислен от НАСА - вижте коя зодия сте според учените!