Много обичам да си измислям и да приготвям торти.
Сега ще ви представя торта, която се прави много лесно, но е много вкусна.
Блатът за тази торта е от пандишпанено тесто и не е никак сложно, по-добре от готовите блатове, в които не се знае, какво има.
За блата:
5 яйца
5 лъжици захар
5 суп.л брашно
Разбивате белтъците с 2 л захар на сняг.
Разбивате жълтъците с 3 л захар до побеляване.
Смесвате и добавяте брашното
Печете 15 мин на 180 градуса.
След,като изтине разрязвате на два блата.
За крема:
500 г сирене маскарпоне
250 г кондензирано сладко мляко
Разбивате крема и поставяте в хладилник за 15 минути.
Глазурата можете да приготвите от ядки, които обичате, в случая имах бадеми, но можете и с орехи.
- Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"
- Рецепта за лесен кекс от Катето Евро
- Рецептите на Катето Евро: зрял боб в гърне
- Техниката за точени кори на Катето Евро
- Рецептите на Катето Евро: коблер с праскови
- Рецептите на Катето Евро: паста с доматен сос и босилек
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.