
Катето Евро
В сезона на ягодите аз приготвям доста често сладкиши и торти с ягоди.
Препоръчвам да опитате тази торта, която можете и да замразите и става сладоледено изкушение, а можете и да я хапвате просто ей така.
Накисвам ягодите с чаша захар, кора от портокал и лайм и прясна мента.
Докато изчаквате да пуснат сока си, разбивате 200 мл животинска сметана, 500 г маскарпоне с 100 мл сладко кондензирано мляко и ванилия.
Прецеждате сока от ягодите и ги пасирате в блендер.
Потапяте една по една бишкотите в сока и подреждате в предпочитан от вас съд.
Заливате бишкотите с пасираните ягоди, върху тях намазвате с крема и така, докато отгоре остане крем.
Слагате в хладилник и изчаквате няколко часа, ако решите можете да я замразите и имате сладоледен сладкиш.
Вижте още рецепти от Катето Евро:
-
Рецептите на Катето Евро: Лесен кекс с маково семе
-
Рецептите на Катето Евро: Пиле по Кокалянски
-
Великденските рецепти на Катето Евро: пълнено пиле
-
Рецептите на Катето Евро: Лесна торта
-
Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"
-
Рецептите на Катето Евро: разядка с риба тон и майонеза
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.