По походката ще ги познаете...

По походката ще ги познаете...
Снимка: Личен архив

Преди време, още като ученичка, изкарах курс за фризьори. После по навик дълго се заглеждах първо в косите на хората –крайчетата им цъфтят ли, дали са обрасли вратовете на мъжете, дали корените на боядисаните коси са израснали…

Сега не ми прави чак такова впечатление, защото се грижа само за моята коса, но сигурно, ако бях зъболекар, моден стилист, консултант в магазин за обувки и прочие, щях да обръщам внимание на това, с което се занимавам.

Обаче от няколко години, откакто преподавам йога, се улавям, че забелязвам как ходят и сядат хората, дали стойката им е изправена, какво показва жестикулирането им, погледът и изобщо езикът на тялото.

Има йога асани, по които можеш да предположиш характера на човек. В тях по-амбициозните се накланят напред, а по-предпазливите назад. Други пози издават нарушен баланс, нервно напрежение или напротив - спокойствие. Много е забавно, но и показателно да ги наблюдаваш, особено когато познаваш хората и виждаш отражението на характера им. Човек веднага разбира върху какво може да се поработи.

Дори и без да е обвързано с поглед на професионално изкривяване, наблюдаването на походката на хората също издава характера им.

А вие замисляли ли сте се как ходите?

Изправени или изгърбени, бързо или бавно, леко или с тежки стъпки, с големи, ситни крачки или равномерни, със самочувствие или не, с посока или без?

Разхождаме по улиците радостта, мъката си, целите, задачите, с които сме се нагърбили...

Ако искате да успявате и да получавате това, за което сте тръгнали – поемете с уверени крачки към него. Изправете раменете. Започнете деня с топла усмивка и благодарност към света около вас, за да ви отвръща със същото.

Вдишайте дълбоко въздух и повярвайте:

„Светът прави път на човек, който знае къде отива.“ Казал го е Ралф Емерсън...

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти