Остаряваме или сме щастливи? Не, просто сме истински!

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Скоро имах рожден ден и осъзнах, че харесвам всеки един ден от живота си.

Нямам нужда от специален, за да го отпразнувам по някакъв по-различен от ежедневието ми начин. Така, както нямам нужда от 8-ми март, за да се чувствам повече майка, или повече жена.

Обичам да готвя не само по празници, а когато излизаме си харесвам същите местенца, в който ходим от години. Хората, с които ми е приятно да споделям празниците ми са същите тези, с които споделям делниците. Семейството ми. Майките от градинката.

Всички, които идват на практиките ми. Съседите. Жената, която чисти. Охраната на блока. Усмихнатата жена в био магазинчето. Другата, от която си купувам хляба. Фризьорката. Учителките на децата ми. Леличката. Директорката. Колегите ми. С две думи – харесвам си живота.

С преполовяването на един средно дълъг живот бях успяла да разкарам някак си всички хора, които не ми носят щастие. Нямам време за тях.

Затова реших, че нищо в този ден няма да променя. И ще празнувам, с който срещна по пътя си. От дома, по уличката, до работата и обратно.

Пиша на една приятелка, с която работим заедно вече 4-та година и й споделям как искам да празнувам (тя е от тези, които срещам почти всеки ден). Казвам й, че или остарявам, или съм щастлива. А тя ми отговаря: „Не, просто си истинска...“

Ей такива са и хората около мен!

И нямам нужда да се оглеждам в огледалото, за да видя дали годините са оставили следи по лицето ми.

Важно е като затворя очи как се чувствам аз и какво виждам около мен, когато ги отворя.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти