Мантрата на щастието

Мантрата на щастието
Снимка: Личен архив

„Мантра“ идва от „ман“- ум, знание и „тра“ – изчистване, спасение.

Тези звукови съчетания с определена чистота и дължина на вълната са дадени на древните индийски мъдреци за човешкото благо и имат положително въздействие независимо дали ги слушаме или възпроизвеждаме.

Такива са и народни песни.

Общото между мантрите и тях е силният енергиен код, които носят независимо дали ги разбираме, или не.

Знаете, че българската народна песен в цял свят е призната не заради текстовете, а чрез своите вибрации. Когато я слушат, хората имат усещането, че се пречистват и лекуват чрез звука.

Казват, че мантрите са възникнали по време на медитация.

А как мислите, че се ражда една истинска песен, идваща от сърцето – дълбока, чувствена, вълнуваща?

Не ви говоря за "copy paste" еднодневки, с "намахан" бийт и изразни средства, равни на нивото на изпуснато от контрол през първите седем години дете.

Парчета, които си отиват, както са дошли – набързо. Като ежедневието ни – изпълнено до секундата с бързина, задъхано съревнование с възможностите ни – нашите, сравнени с тези на другите. Такова, каквото е и моето понякога. И каквото се старая да не бъде.

Говоря за песните, които идват от сърцето. Тези, които забавят ритъма и те карат да се отпуснеш, да помечтаеш, но в същото време провокират мислене, осъзнаване, добродетели, красота.

Ние се ползваме с всички удобства на съвременния свят. Като настоящ учител по йога се радвам на възможността да практикувам и водя часове в красиви, отоплени и модерни зали. В този смисъл - защо да не представяме полезните неща по начин, по който бъдат възприети по-лесно.

И за да превърнем това въздействие в благотворно, то трябва да носи послание и въздействие, предразполагащо за определено ресурсно състояние.

Певците правим това чрез музиката, която избираме да предложим на публиката и е добре понякога да я използваме като проводник на положително послание, на осъзнаване, на доброто, на красивото, на любовта...

Силата на музиката е безгранична!

Тя променя, възпитава! Може да подобри качеството ни на живот във всички направления!

Музиката дава много! Щастлива съм да бъда нейн посланик!

Приятно слушане!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти