Необходими продукти: Половин пакет боб, 2 стръка праз, 1/2 ч.ч. ориз, кафена чашка олио, сол, черен и червен пипер, стръкчета зелена чубрица
Ето как Катето Евро подготвя бързо и лесно рецептата:
Сварявам боба, понякога и в тенджера под налягане. Задушавам в олио или зехтин ситно нарязания праз и ориза, добавям черен пипер, сол и стръкчета чубрица. След това смесвам задушената смес със сварения боб, изсипвам я в тавичка и запичам ястието.
Припомнете си още:
- Рецептите на Катето Евро: зрял боб в гърне
- Рецептите на Катето Евро: царевична питка
- Рецептите на Катето Евро: сладкиш "Чорлавата Кейт"
- Коледните рецепти на Катето Евро: Коледни бисквити
- Коледните рецепти на Катето Евро: Сухи червени чушки пълнени с коприва и ориз
- Коледните рецепти на Катето Евро: Обредна пита
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.