Да си тръгна или да остана?

Ива Дойчинова
Снимка: Личен архив

Ива Дойчинова

Има такива моменти в живота, когато тръгването или оставането е основен въпрос.

За да си тръгнеш от някого или нещо е лесно, когато няма дълбока емоционална връзка. Това е лекотата, с която излизаш от магазин, прекъсваш разговор, деликатно решителен си, но ти е ясно – това няма бъдеще, свършено е.

Когато обаче обичаш нещо толкова, че да си прекършиш основни принципи и да оставаш години наред вътре – означава, че изборът не е лесен.

Връзката е толкова дълбока, че „изпира“ принципите до степен на проснат чорап на простора на времето, където вятърът трябва да реши нещата. Чакаш да духне в правилната посока.

Въоръжаваш се със стоицизъм, вяра в адекватна мисъл, в някакво неясно бъдеще, което ще „оправи“ нещата.  Но не предаваме отбора, не предаваме себе си.

За работа говоря лично сега с вас, но важи и за връзките ни.

Когато даваш цялата си енергия и желание за сбъдването на нещо същностно и важно, очакваш тези или този срещу теб да мислят по подобен начин. Нещо  в целите и етиката ви трябва да е еднакво. Започваме с еднаквото в работата:

Цел печалба – ясно.  Но печелиш тогава, когато имаш отбор. Хора, които вярват в това, което правят и харесват това, което правят. Ако просто събереш човешки потенциал за плитки идеи няма да се получи. Губиш енергията им.

Цел оцеляване – бита карта, ако няма вярата на всички в тази битка.

Цел да си получим заплатите в края на месеца – приятно е, важно е, но не е достатъчно.

Цел добър продукт на ниво сърце. Важи за работата, връзките, държавата и всичко, за което се сетите. В тази цел има нещо много важно  - всички се чувстват добре и мотивирани.

Кога вървим заедно в една посока? Питам се. Когато радостта я има и идваме с желание за работа. Когато знаем, че от усилията ни има смисъл. Когато късно вечер заспиваш с мечти за това, което можеш да осъществиш още.

Важи и за връзките.

Ако някой някога е решил, че ще показва мускули на хората, които работят със сърце – губи.

Ако някой показва перки там, където има криле – е смешен.

Ако някой се опитва да направи купон там, където отдавна няма радост, е просто трагедия.

Ако някой си мисли, че ще подмени вярата с условия, е загубил мача.

Ако някой си мисли, че води парада, но хората се пешки, когато се обърне, отзад няма да има никой.

Точка.

Затова си мисля  - да си тръгна или да остана? Колосите са на глинени крака, ако не осъзнават, че зад тях застават хора, които движат процеса с човешките си ходила.   И имат  глави, които решават кого ще следват. И тук сметката няма думата, когато е отказало сърцето.

Да  останеш в играта като пешка или да я напуснеш  с бунт? Това е въпросът. Важи за всяка работа, за всяка връзка и важно решение. И отговорът е на нивото на сърцето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти