Алтернативна зимна ваканция – ледени хотели

ледени хотели
Снимка: Pixabay

Ивета Попова

Северните и арктически държави удобно са се пригодили към суровите зимни условия и са ги пречупили през призмата на туризма по приказен и удивителен начин. Основавайки се на една от най-добрите зимни архитектурни конструкции, която противно на интиутивните възприятията за топлина е създадена от лед и сняг – предприемчивите северняци превръщат в уникално преживяване за модерния човек.

Да, точно така - формата и градивният материал на иглуто помагат за улавяне на топлината, а вътрешността му може да задържи въздуха по-топъл от този на външната среда с 5 до 15 ° С.

ледени хотели
Снимка: Pixabay

Аляска, Швеция, Норвегия, Финландия, Швейцария, Андора са само част от държавите, където може да намерите тези причудливи ледени хотели, които успешно отключиха въображението към замръзнали и фантастични кралства.

ледени хотели
Снимка: Unsplash

Ако и вие сте готови да изживеете истинска зима на страната на чудесата, помислете дали да не резервирате престой в някой невероятен леден и иглу хотел по света.

ледени хотели
Снимка: Pixabay

­Освен да се храните със сезонна местна кухня от футуристичен леден куб вместо маса, да пренощувате върху замръзнало легло, покрито с кожи, във всеки от ледените хотели може да заявите и допълнителни услуги като леден риболов, вечерна разходка със снегоходки в търсене на гледки към Северното сияние или ски преходи.

ледени хотели
Снимка: Pixabay

Някои от хотели предлагат сауна или джакузи на открито под арктическото небе. А повечето от тях разполагат и с уникални арт стаи, които са тематично изградени от скулптури на ледени артисти от цял свят, които всяка година пътуват, за да пресъздадат наново интериора от лед. Това добавя удивителен характер на всяко помещение и предразполага към още по-приказно изживяване величието и красотата на зимата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти